L’Ajuntament de Girona reforça el programa amb la incorporació del Col·legi de Dissenyadors d’Interiors

29/04/2014

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i la presidenta de l’entitat, Teresa Casas, han signat el conveni de col·laboració aquest matí

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i la presidenta del Col·legi de Dissenyadors d’Interiors i Decoradors de Catalunya de la demarcació de Girona, Teresa Casas, han signat aquest matí el conveni de col·laboració entre el consistori i l’entitat per reforçar el programa “Aixequem persianes”. A través del conveni, les empreses beneficiàries del programa disposaran de 3 hores d’assessorament professional per donar eines estratègiques mitjançant les quals aconseguir un major atractiu de les instal·lacions comercials. Aquest assessorament estarà finançat per l’Ajuntament. En el cas que les empreses beneficiàries d’aquest ajut necessitin més assessorament per part del Col·legi, aquest oferirà el servei professional a un preu reduït.

El programa “Aixequem persianes” desenvolupa un conjunt d’accions destinades a afavorir l’obertura de nous locals (comerços i de professionals) en plantes baixes a les zones més afectades de la ciutat pel que fa al nivell d’activitat econòmica i d’establiments. Actualment, el programa es troba en la primera fase i s’està desenvolupant al barri de Sant Narcís. La tinenta d’alcalde i regidora d’Ocupació i Empresa de l’Ajuntament de Girona, Marta Madrenas, ha destacat que el programa es desenvolupa al barri de Sant Narcís ja que és una zona “que s’ha vist i encara es veu molt afectada per les obres del TAV, tot i que està previst que s’ampliï a altres zones com el barri de Santa Eugènia”.

Segons ha declarat la tinenta d’alcalde Marta Madrenas, “des de l’inici el programa ha rebut un total de 33 sol·licituds de projectes emprenedors diferents, dels quals 2 han rebut un ajut econòmic i tècnic, 7 eren per a projectes situats fora de la zona d’aplicació del programa, 6 han autodescartat el projecte, i la resta estan preparant la documentació necessària per tramitar les seves sol·licituds”. El programa inclou un paquet d’ajuts com a suport tècnic a l’activitat o ajuts econòmics a fons perdut o amb un petit interès a retornar fins a 5 anys. En aquest sentit, consta d’uns ajuts econòmics per a fer front a l’impost per a construccions i obres menors, la llicència d’obertura, la taxa d’escombraries en cas de ser repercutida als llogaters o l’assegurança de cobrament de la renda. La Comissió Mixta de Valoració és qui avalua cada cas per decidir quins ajuts són els més adequats per a cada projecte empresarial.

A través de la web del projecte, es vehicula el programa d’incentius, que inclou un cercador dels locals que estan adscrits a la campanya, amb informació sobre l’equipament i el preu, que sempre són preus inferiors al preu de mercat, mitjançant la intermediació dels API i dels administradors de finques. “Aixequem persianes” compta també amb la col·laboració del Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de Girona, el Col·legi d’Administradors de Finques de Girona i les associacions de comerciants del sector: l’Associació de Comerciants i Petits Empresaris de Sant Narcís – Sector Dominiques i l’Associació de Comerciants i PIMES de Sant Narcís – Zona Sud – Plaça Assumpció.

< Tornar